|
|
![]() ![]() |
| starr |
31.07.2007 - 20:23
|
|
Guests |
Ostatnio gdy sie relaksuje gdy balansuje między jawą a snem nachodzi mnie dziwny tik(?) Otóż w pewnym momencie ten tik wyrzuca moją reke wysoko do góry, jak ze sprężyny.To nastepuje zwykle raz w nocy.Dziwne to jest ,nie zdarzało mi sie nic takiego wczesniej.Pierwszym razem myślałem, ze moja nf ręka wyskoczyła z mojego ciała.Zawsze jest to nieswiadome, orientuje sie dopiero po fakcie.Nie wiem co o tym mysleć.Oczywiscie mi to w sumie nie przeszkadza , to tylko malutki incyent.Czy wam cos podobnego sie przydażyło?
|
|
|
|
31.07.2007 - 20:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W sumie mi przytrafia się to za każdym razem. Może nie aż tak, że ręka podskoczy w niebiosa ale szarpnąć to szarpnie :D przesunie się, palec drgnie. Gdzieś już pisali o tym tylko teraz to znajdź... w gąszczu :)
------------ Znalazłem. Tu coś jest. 3 strona http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=292&st=42 |
|
|
|
31.07.2007 - 20:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio gdy sie relaksuje gdy balansuje między jawą a snem nachodzi mnie dziwny tik(?) Otóż w pewnym momencie ten tik wyrzuca moją reke wysoko do góry, jak ze sprężyny.To nastepuje zwykle raz w nocy.Dziwne to jest ,nie zdarzało mi sie nic takiego wczesniej.Pierwszym razem myślałem, ze moja nf ręka wyskoczyła z mojego ciała.Zawsze jest to nieswiadome, orientuje sie dopiero po fakcie.Nie wiem co o tym mysleć.Oczywiscie mi to w sumie nie przeszkadza , to tylko malutki incyent.Czy wam cos podobnego sie przydażyło? heh mnie sie to dzieje jak nie co noc to często! tylko że nie podskakuje reka ale całe ciało u mnie! ostatnio zrobiłem taki mały ekseryment i jak postanowiłem obudzić sie odrazu jak zasne utraciłem na moment świadomość i odrazu ją przywróciłem. W tym momencie to sie stało całe moje ciało podskoczyło a najbardziej nogi! :) też sie nad tym zastanawiałem starr! :) może jakiś naukowiec tutaj jest i nam odpowie:) |
|
|
|
31.07.2007 - 21:27
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Taki tik to zwykły etap wchodzenia w sen kiedy pojawiają się w mózgu fale theta a ciało pogrąża się w paraliżu. Świadoma obesrwacja to znak żew potrafimy utrzymac świadomość pomimo śpiącego ciała. Stąd do obe tylko 2 kroki :D
|
|
|
|
| kamglow |
31.07.2007 - 21:29
|
|
Guests |
heh mnie sie to dzieje jak nie co noc to często! tylko że nie podskakuje reka ale całe ciało u mnie! Proste. Nie trzeba naukowca. Starr jest ostrożny. Na początek wyciąga tylko ręke z ciała (jednak robi to gwałtownie.. az tak że czasami podrzuca go do góry) - szarpnięcie.. ciało niechce wypuścić duszy. Marcin - chcesz wyjśc odrazu cały. Mięśnie szaleją. Czasami lądujesz cf na suficie. - przyczyna ta sama. Sebastian - to co starr, tylko że łagodniej. xD a tak na poważnie to niewiem czemu. Też zastanawia mnie odpowiedź ;/ |
|
|
|
31.07.2007 - 22:04
|
|
|
Co do podskakiwania całego ciała.. to może to być sygnał wysłany z mózgu do każdej parti mięsnii w celu rozluźnienia.. taka .. bomba rozluźniająca.. Czemu sie tak dzieje? Nie jesteśmy wystarczająco rozluźnieni i zrelaksowani. MAm tak czasami, i już wiem, że moja relaksacja nie była dogłębna..... A co do rąk.. hm... to kamglow dobrze wytłumaczył..... aczkolwiek nie zadowala mnie żadna odpowiedź xD
|
|
|
|
01.08.2007 - 17:12
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Tik? Tak!
|
|
|
|
03.08.2007 - 14:47
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT tąd do obe tylko 2 kroki :D Chcesz mi powiedzieć, że przez prawie rok byłem o 2 kroki do oobe ? Za każdym razem gdy miałem ten "Tik" moje ciało wyrywało sie z paralizu i znowu było takie jakbym sie swiezlo klad, zawsze sie wkurwialem i kladem dlatego na boku i zasypiałem. A idz pan w ch**... ze tez dopiero teraz sie o tym dowiaduje. |
|
|
|
05.08.2007 - 09:01
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Stąd do obe tylko 2 kroki :D A mi ile brakowało ?? http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=702 Co do tiku to chyba zaczałes wychodzic... :) |
|
|
|
05.08.2007 - 21:28
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zwane przez was "tiki" sa sygnalem wyslanym przez mozg do miesni gdy te juz praktycznie spia a mozg nie jest jeszcze na sen gotowy. Wowczas wystepuje to uczucie jakby wszystkie miesnie nagle mocno drgnely lub jakby cialo podskoczylo(kazdy odczuwa i opisuje to inaczej).Takie "kopniecie" to poprostu moment w ktorym spiace miesnie powracaja do stanu uzytkowania(wszystkie sie jakby aktywuja w 1 momencie).Mysle ze to ma bardzo duzo wsponego z OOBE a raczej z jego osiaganiem.Moze otaki uspiony stan miesni chodzi? Sam niewiem czym sa tak zwane "wibracje". Do tej pory myslalem ze wlasnie oto chodzi, tylko ze trzeba je przyjac spokojnie bez paniki (ktora zawsze wszystkim towarzyszy przy takim kopnieciu).Nic tylko samemu sie przekonac ;D
|
|
|
|
05.08.2007 - 22:40
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Cały numer w tym że wychodzi się prawdopodobnie wcześniej. To że odczuwamy tik to znak że potrafimy być swiadomi kiedy ciało zasypia i to jest najważniejsze. Wibracje pojawiają się jakby od środka. Moment kiedy się pojawią czuje już na parę sekund wcześniej jakby jakieś dziwne przeświadczenie i coś w rodzaju specyficznego smaku w buzi. Rozchodzą się centralnie od serca i rozlewają na całe ciało. Gdy dochodzą do czybka głowy czuje jakby lekki trzask i wiem ze sie mogę w tym momencie oddzielić. Wibracje moge porównać do reakcji organizmu na zimno. To jest jakby taka drgawka tyle że subtelniejsza.
|
|
|
|
06.08.2007 - 08:53
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
24.10.2007 - 13:27
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
slyszalem ze mozna wziasc magnez to prawdopodobnonie pomaga ja niewiem mam zamiar spróbowac
tez mam takie tiki tylko nie ze rece po calym pokoju lataja raczej ze palec mi sei poruszy czy cos takiego ale to wystarczy i sie dekoncentruje |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |