|
|
![]() ![]() |
03.07.2007 - 07:37
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jestem nowy i dopiero jutro zaczynam pierwszą prubę wyjścia. Jest to bardzo ekscytujące i mam nadzieje że uda mi się za pierwszym razem :P A czy przy wyjściu stało się kiedyś komuś coś niebezpiecznego?
|
|
|
|
03.07.2007 - 09:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hej, witam. Nic Ci się nie może stać w POZA!!
Klik ---> Lęk Klik ---> Strach przed oobe Każdy na początku się boi, ale jest na to metoda :P to Ty sam tworzysz sobie jakieś demonki, duszki, siły, które Cie straszą hehe a jeśli je na początku olejesz - staną się neutralne, a jeśli je pokochasz - one pokochają Ciebie! Niewiarygodne ale prawdziwe :) |
|
|
|
03.07.2007 - 09:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jestem nowy i dopiero jutro zaczynam pierwszą prubę wyjścia. Jest to bardzo ekscytujące i mam nadzieje że uda mi się za pierwszym razem :P A czy przy wyjściu stało się kiedyś komuś coś niebezpiecznego? wiesz strach minie z czasem! im wiecej na temat OBE bedziesz wiedział tym mniej bedziesz sie go obawiał! tak było w moim przypadku! im wiecej sie naczytałem tym bardziej byłem podekscytowany i zmobilizowany na wyjście a o strachu juz zupełnie zapomniałem! ;) |
|
|
|
03.07.2007 - 16:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ludzie ,ktoś kto zrobi porządne FAQ na tym forum ,zbiję niebagatelną fortunę i uznanie w oczach innych ,ja bym napisał ale szczerze powiedziawszy przez moje wojny na nieobeznanych w temacie forach ostudziło zdeczka mój rebeliancki zapał .Wiec nowi czy starzy wyjadacze ,do dzieła tworzyć FAQ niech ład i porządek zapanuję na forum . Jak nie chcecie to poczekajcie niech tylko mi zapał wróci(: ,chyba porywam się z motyką na słońce
|
|
|
|
| starr |
03.07.2007 - 18:20
|
|
Guests |
Za tworzenie zametu nowo przybyli beda odsylani do kąta i dodatkowo napisza 100 razy na tablicy"zanim zaloze temat poczytam juz zalozone" :)
|
|
|
|
03.07.2007 - 18:32
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Powodzenia ;)
|
|
|
|
04.07.2007 - 09:51
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
No, Kirifudo... Jeśli chcesz za pierwszym razem wyjść "z siebie" to powodzenia :) Komuś udało się za pierwszym razem? A poza tym to powodzenia :D
|
|
|
|
04.07.2007 - 11:18
|
|
|
No, Kirifudo... Jeśli chcesz za pierwszym razem wyjść "z siebie" to powodzenia :) Komuś udało się za pierwszym razem? A poza tym to powodzenia :D Pierwszy i ostatni raz jest najłatwiejszy (: Niektórzy od samego uświadomienia sobie o OOBE doświadczają tego zjawiska za pierwszym razem . |
|
|
|
04.07.2007 - 12:13
|
|
|
Serio? fajnie... Tylko pierwszą próbę mam już za sobą... było lepiej niż myślałam, ale to jeszcze nie OOBE było :) kiedyś będzie ten 1 raz... Niby trzeba pokonać lęk, to wiem... ale jak czuje że coś sie dzieje i już wiem że już "coś" ze mnie wyszło to sie przestraszam i sie wszystko cofa... Ehh...
|
|
|
|
04.07.2007 - 17:13
|
|
|
|
|
|
|
04.07.2007 - 20:56
|
|
|
A to przepraszam, zwracam honor, nie miałam zamiaru nikogo urazić... :)
|
|
|
|
04.07.2007 - 23:53
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hmm.. ja wyszedłem za pierwszym razem. Ale niestety prawda jest, taka jak zdążył ją przedstawic Ketrab- wyszedlem tylko raz. ;) ale i tak sie ciesze, poniewaz wyjscie owej nocy dalo mi do zrozumienia, że i ja moge, że potrafię wychodzic swiadomie z ciała. Moge byc pewny, ze zjawisko oobe istnieje na prawde i to na podstawie własnego doswiadczenia, mimo, że nie bylo wybitnie długie, aczkolwiek tylko 2/3 sek unosilem sie nad ciałem fizycznym ;D. Faktem jest, że mogło by mnie nie byc tu z Wami gdybym wtedy nie doswiadczył tego na własnej skórze, lub też utrzymywała by mnie zwyczajna wiara w to co piszą inni.
Pozdrawiam ;) |
|
|
|
05.07.2007 - 08:59
|
|
|
To gratulację, i masz rację. Teraz wiesz, że to istnieje bo to przeżyłeś. Z wieloma rzeczami jest niestety tak, że trzeba wierzyć w opowieści innych... Ale żeby było więcej osób które uwierzą mimo że tego nie doświadczyły... Błędne koło, skoro ktoś nie wierzy, to nie spróbuje - jeśli nie spróbuje, nie uwierzy... Niestety w naszym codziennym życiu również trzeba wierzyć w wiele rzeczy choć sie tego nie przeżyło... Chodzić do kościoła (choć ja nie chodzę) i wierzyć w objawienia itp choć się wcale tego nie widziało... Ale na przykładzie VegOo... Wystarczyło 2-3 sekundy by zmienić sposób myślenia, a nawet zmienić dotychczasowe życie :)
Pozdrawiam... |
|
|
|
08.07.2007 - 15:17
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pierwsze wyjście jest rzeczywiście najprostsze, ale co za tym idzie średnio świadome, i raczej niezbyt długie. Często na kolejne wyjścia trzeba czekać bardzo długo, co nie wpływa zbyt pozytywnie na nasze morale i wiarę w to co robimy. Moim zdaniem dobrze jest jednocześnie skupić się na oobe i na LD (w odpowiednich proporcjach). Do tego drugiego łatwiej doprowadzić, a nasza motywacja magicznie wzrasta i to bardzo :)
|
|
|
|
08.07.2007 - 18:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Zgadzam sie z przedmówcami... dokładnie tak tez było w moim przypadku, spontanicznie udało mi sie wyjść co prawda nie za pierwszym razem ale za kolejnym gdzie mnie nie zmorzył ani sen ani leń... ;) Teraz przynajmniej wiem do czego dążę, i oobe nie jest jakims pustym pojęciem czy abstraktem. Wcale mnie nie zniechęca 3 tygodniowa odległosc od tegoż wydarzenia, bo cwicze w zgodzie ze sobą na tyle ile potrafię i chcę... i WIEM ze mi sie NA PEWNO znów uda wyjść :)
|
|
|
|
08.07.2007 - 18:53
|
|
|
Też miałem jeden spontan niedługo po tym jak zacząłem ćwiczyć. To było więcej niż 3 tygodnie temu hehe, 3 tygodnie to nie jest w sumie dużo. W każdym bądź razie mi dużo się zdziałać od tamtego czasu nie udało ale jestem wytrwały i ani trochę się nie zniechęciłem.
|
|
|
|
08.07.2007 - 18:59
|
|
|
Pierwsze Obe trwało w moim przypadku dość długo skończyło się na straceniu świadomości względem świata fizycznego ,chciałem wrócić z powrotem do łózka bo zaczęło padać , wspiąłem się do okna , złapałem za futrynę i coś przytrzasnęło mi palce , nie czułem bólu widziałem tylko jak obramowanie okna się wygięło.
|
|
|
|
08.07.2007 - 22:02
|
|
|
Kurde... prosiłem NIE ZAŚMIECAĆ FORUM!!!
po to zrobiłem przyklejony temat, gdzie z calego forum są zebrane wszystkie tematy które są przydatne początkującym http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=616 NIE RóBCIE śMIETNIKA!!! |
|
|
|
| SORROW |
09.07.2007 - 01:50
|
|
Guests |
Qrde Jerry ,ale nakrzyczałeś na nas ...
|
|
|
|
09.07.2007 - 07:12
|
|
|
Kurde... prosiłem NIE ZAŚMIECAĆ FORUM!!! po to zrobiłem przyklejony temat, gdzie z calego forum są zebrane wszystkie tematy które są przydatne początkującym http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=616 NIE RóBCIE śMIETNIKA!!! Haha Sorrow tylko nie zamknij się w sobie po takiej reprymendzie (: p.s Jerry mam drobne pytanie(?) ,ale ,ale, ale ,ale......................... ALE O CO CHODZI? |
|
|
|
09.07.2007 - 10:01
|
|
|
Jerry ten temat był założony chyba przed tym jak zrobiłeś tą wielką zbiórkę, więc nie bulwersuj się tak. :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |